Ankara’da hasadı başladı: Tarlada kilosu 8 TL, pazarda 45 TL

Beypazarı Havucu Hasadına Yoğun İlgi!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kışlık havuç hasadı başladı ve yüzlerce işçi tarlaya indi.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte tarlada çalışmaya başlayan mevsimlik işçiler, havuçları sökerek torbalara koyuyor. Toplanan havuçlar yıkama tesislerine gönderiliyor. Tesislerde havuçlar önce geniş bir havuzda temizleniyor, ardından yıkama makinesinden geçirilip paketleme bölümüne gönderiliyor. Burada havuçlar iri, kıtır ve kırık olarak ayrılıyor ve kullanım amaçlarına göre farklı kasalara yerleştiriliyor. Üreticiler, hasat ettikleri ürünleri talebe göre piyasaya sunmak için soğuk hava depolarında saklıyor. Beypazarı havucu, tüm bu işlemler sonucunda vatandaşların sofralarına yılın 12 ayında ulaştırılıyor.

‘Tüccarlar Havuca Düşük Fiyat Veriyor!’

Hasat sonrası havucun tarla ve pazar fiyatını karşılaştıran üretici Ali Osman Bozkaya, “Tüccarlar ortalama 8 liranın altına düşen havuca para vermez. Eğer havucu 8 liraya alıyorsa, bu seneki piyasası 45 ila 60 lira arasındadır. Ancak maliyeti asgari 25 lira civarındadır. Dolayısıyla fiyatların bu seviyelerde olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

(İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir