Tekirdağ’da Hamsi ve Mıhlama Festivali

Tekirdağ’da İlk Kez Düzenlenecek Hamsi ve Mıhlama Festivali Heyecanla Bekleniyor

Tekirdağ’da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Hamsi ve Mıhlama Festivali, 4,5 ton hamsi ve 500 kilogram peynirle hazırlanan mıhlama ile katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, yaptığı açıklamada, 20 yıldır kentte Yayla Şenlikleri düzenlediklerini ve şimdi yeni bir festivalle kente renk katacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Akyüz, “Bizim kışın hiçbir etkinliğimiz yoktu, ancak hem dernek üyelerimizden hem de Tekirdağlı hemşehrilerimizden ‘Neden burada hamsi festivali düzenlemiyorsunuz?’ şeklinde talepler aldık. Bu talepler üzerine Yönetim Kurulu olarak bir araya gelip festivali hayata geçirme kararı aldık.” dedi.

Festivalin 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Akyüz, Karadeniz kültürünü yaşatmak adına kentte daha pek çok etkinlik düzenlemeyi planladıklarını vurguladı.

Geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Akyüz, “Cuma günü konserler düzenlenecek. Cumartesi günü ise 500 kilogram peynirle yapılan mıhlamayı halkımıza ikram edeceğiz. Pazar günü ise 4,5 ton hamsi getirilerek pişirilerek halka sunulacak. Ayrıca müzik dinletileri olacak, ünlü sanatçı Resul Dindar da sahne alacak. Festival, hem Süleymanpaşalılar hem de tüm katılımcılar için kültürümüzü yaşatacak keyifli bir etkinlik olacak. Amacımız, her yıl daha da geliştirerek festivali düzenlemek.” şeklinde konuştu.

Festival kapsamında Trabzon ekmeği, Akçaabat köftesi, Vakfıkebir tereyağı, karalahana çorbası, karalahana sarması gibi Karadeniz Bölgesi’ne özgü yöresel yemeklerin ve ürünlerin sergilendiği stantlar da yer alacak ve katılımcılar bu lezzetleri tadma fırsatı bulacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir